KUKURUZNI SKROB.
Hemijska formula: (C6H10O5)n - (H2O)
Identifikacija |
CAS broj |
9005-25-8 |
EC broj |
232-679-6 |
Svojstva |
Molarna masa |
varijabilna |
Agregatno stanje |
beli prah |
Gustina |
varijabilna |
Tacka topljenja |
razlaze se |
Rastvorljivost u vodi |
nerastvoran |
Kukuruzni skrob se dobija iz kukuruza tehnoloskim postupkom mokre prerade.
Kukuruzni skrog je ugljani hidrat. Ima dve vrste molekula i to: amilozu i
amilopektin. Odnos je otprilike 1:3. Kukuruzni skrob je: vezivno sredstvo,
nosilac teksture, zgusnjivac i stabilizator hrane.
Kukuruzni skrob imamo u ponudi u pakovanjima od:
1. dzak od 25 kg
2. 1.000 kg na paleti
Kukuruzno skrob koristi se u proizvodnji:
- u prehrambenoj industriji u proizvodnji: pudinga, pekarskih proizvoda,
raznih slatkisa, supa, preliva za salatu, kod mesnih
preradjevina, u izradi modula za zele, krem proizvode
- u farmaceutskoj industriji za tabletiranje
- u papirnoj industriji za poboljsanje osobina papira kao i za lepak za
valovitu lepenku
- u tekstilnoj industriji sluzi u funkciji strikanja