SORBITOL U PRAHU
Hemijska formula: C6H14O6
E broj: E420
CAS broj: 50-70-4
UN broj: 1824
Sorbitol se proizvodi uglavnom iz kukuruznog skroba putem hidrolize koja
moze da bude hemijska ili enzimska. Kvalitetniji i cistiji Sorbitol se dobija
enzimskom hidrolizom koja je i ekoloski prihvatljivija. Ali i hemiska hidroliza
ima svoje prednosti jer je proces proizvodnje daleko kraci.
Sorbitol je otprilike oko 60% sladak kao secer pa je stoga odlican
zasladjivac i zgusnjivac, niskokalorican, bez glutena. Ne preporucuje se
prekomerna upotreba Sorbitola jer moze izazvati nezeljene efekte kod ljudi jer
se teze preradjuje u crevima pa moze izazvati stomacne tegobe.
Mi u ponudi imamo pakovanja od:
- 25 kg u dzaku
- 1000 kg na paleti
1. Prehrambenoj industriji u proizvodnji: konditorskih proizvoda, bezalkoholnim pica, jogurta, sladoleda, slatkisa, vocnog zelea itd...
2. Kozmetickoj industriji u proizvodnji: paste za zube, krema, losiona i gelova za tusiranje, sapuna i deterdzenata itd...
3. Industriji papira i plastike kao omeksivac, povecava fleksibilnost i otpornost na pucanje.
4. Farmaceutskoj industriji koristi se kao: zgusnjivac, stabilizator i sredstvo za vezivanje itd...
5. Gradjevinskoj industriji kao aditivi
6. Hemiskoj industriji u proizvodnji lepkova
7. Tekstilnoj industriji
8. Industriji duvana
9. Poljoprivrednoj industriji, itd...